vrijdag 7 december 2012

verwijder de VISTA ANTIVIRUS PLUS 2013 spyware met deze instructie

VERWIJDER VISTA ANTIVIRUS PLUS 2013

VISTA Antivirus Plus 2013
 virus is een nep anti-spyware dat vaak zonder toestemming op de computer geinstalleerd word. Het komt vanuit de zelfde cybercriminelen die verantwoordelijk zijn voor de Win 7 Antivirus Pro 2013, en Win 7 Antispyware Pro 2013. Al deze malware zoals dit soort software genoemd word is nep en doet helemaal niks goeds voor u computer. Het doet zich voor als een hulpmiddel tegen virussen, spyware, malware en andere soorten computerbedreigingen, maar uit eindelijk doen ze helemaal niets. Ze zijn erop uit om geld los te krijgen van de computer gebruiker die deze software moet aanschaffen om de 'gevonden' malware te verwijderen op de computer. 

Vista Antivirus Plus 2013 en zijn varianten overladen u met meldingen dat u besmet met een virus, dan weer spyware of dan weer adware. Hierbij een voorbeeld van de melding die Vista Antivirus Plus 2013 zal geven:

System hijack!
System security threat was detected. Viruses and/or spyware may be damaging your system now. Prevent infection and data loss or stealing by running a free security scan.
In dit bovenstaande voorbeeld, wordt beweert dat er spyware op u computer geinstalleerd is die u gevoelige data kan stelen, als er iets gevoelige data kan stelen is het Vista Antivirus Plus 2013 zelf wel. Daarom dient u Vista Antivirus Plus 2013 zo snel mogelijk te verwijderen, volg daarvoor onze onderstaande verwijdergids. 
Dit verwijderd het Vista Antivirus Plus 2013 virus zeker.


START U COMPUTER IN WINDOWS VEILIGE MODUS

Verwijder alle diskettes, cd's en dvd's uit de computer en start de computer opnieuw op.

Houd de F8-toets ingedrukt terwijl de computer opnieuw opstart. 

Houd er rekening mee dat u de F8 knop ingedrukt dient te houden voordat het Windows logo verschijnt.

Opmerking: Bij sommige computers, als u de op het toetsenbord de F8 knop ingedrukt houd geeft deze een melding. Als dit gebeurt, in plaats van het ingedrukt houden van de "F8" toets, blijft u continu tikken u op de "F8" toets totdat je het scherm Geavanceerde opstartopties krijgt.

Op de scherm Geavanceerde opstartopties, gebruik de pijltoetsen om Veilige modus te selecteren met netwerkmogelijkheden, en druk op de ENTER toets.

PROCESSEN SLUITEN EN VERWIJDEREN MET RKILL

Download RKILL als Iexplore.exe (dit zorgt ervoor dat de malware het process rkill.exe niet blokkeerd)
* Als u moeite heeft om Iexplore.exe te downloaden, download dan het originele Rkill vanaf deze locatie

RKill is een programma dat probeert om alle kwaadaardige processen die samenhangen met Vista Antivirus Plus 2013 te beëindigen, zodat we in staat zullen zijn om de volgende stap uit te voeren.

Omdat dit programma alleen de processen stopt en niet verwijderd is het belangrijk dat u na het starten van Rkill de computer niet herstart. Als u de computer herstart is het mogelijk dat de processen van deze malware weer mee opgestart worden. Dit verhinderd ons de volgende stappen uit te voeren.



Klik met rechtermuisknop op dit iexplore.exe en kies ‘uitvoeren als Administrator’ voor Windows Vista en Windows 7 gebruikers. Windows XP gebruikers kunnen gewoon dubbelklikken op dit proces.



Rkill zal nu gestart worden en een logbestand creeeren op het Bureaublas genaamd Rkill.txt. Deze mag u gebruiken in een nieuw bericht op ons forum of negeren.

We gaan nu verder met het verwijderen van de Malware met MalwareBytes AntiMalware

MalwareBytes AntiMalware is een zeer krachtige tool om malware en spyware te detecteren in de computer. Wij raden bij problemen ook aan om met MBAM te scannen. Er is een gratis versie van MBAM beschikbaar die net als de betaalde versie kan updaten en malware kan verwijderen, bent u tevreden over dit programma koop dit programma en stimuleer de makers van MBAM. In tegenstellingen tot een hele hoop andere malwarescanners als SpywareHunter en SpywareTools hoeft u niet te betalen om de gevonden malware te verwijderen.
We gaan verder met de installatie van MBAM.

DOWNLOADEN EN INSTALLEREN VAN MALWAREBYTES ANTIMALWARE

Download MBAM vanaf de officiele locatie en kies voor de "Free" versie.

1. Sla de download op een locatie naar u keuze, bijvoorbeeld het Bureaublad of de c:\ drive.

2. Open de download en zie de volgende installatie stappen aan de hand van de bijgevoegde afbeeldingen.



Klik op "OK" 



Klik op "Volgende"



Lees de licentieovereenkomst en selecteer "Ik accepteer de licentieovereenkomst" klik daarna op "Volgende"



Klik op "Volgende" 



Selecteer de locatie waar u MBAM wilt installeren of laat de locatie zoals deze standaard staat aangegeven, klik daarna op "Volgende" 



Klik op "Volgende" 



Klik op "Volgende" 



Klik op "Installeren" 



Vind alle 3 de opties aan, en klik op "Voltooien" 



MBAM gaat zichzelf bijwerken naar de laatste versie, klik daarna op "OK"



Om deze Malware te detecteren en te verwijderen raden wij u aan een "Snelle scan" uit te voeren. Na de scan opent zich een logfile met informatie over de malware die wel of niet is gevonden, heeft een vraag over deze logfile ?

Maak dan een nieuw bericht aan in ons "Vraag & Antwoord" forum, stel u vraag en voeg de inhoud van de logfile van MBAM toe in het bericht.

Succes! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten