vrijdag 7 december 2012

Hoe verwijder je het Cybercrime Investigation Department politie-virus

Als u geinfecteerd bent met het uKash Cybercrime virus kunt u de volgende melding verwachten bij het opstarten van u computer 




Hieronder vind u een twee tal oplossingen die 100% werken!

OPLOSSING1 OM U COMPUTER VRIJ TE MAKEN VAN HET CYBERCRIME VIRUS
Oplossing om terug in Windows te geraken:

1. Start u computer opnieuw op
2. Klik tijdens het opstarten nog voor het windows scherm op F8 in veilige modus (wat is veilig modus?)
3. Klik aan veilig modus met netwerkondersteuning 
4. Voer systeemherstel uit en plaats u computer terug in een tijdsbestek waarin u nog niet last had van het virus. (hoe voer ik systeemherstel uit ?)

1. Scan daarna u computer met MalwareBytes AntiMalware om het Cybercrime virus te verwijderen of te detecteren.
2. Scan nogmaals met ComboFix! om deze malware nog dieper te detecteren en te verwijderen. (instructies vind u hier)
3. Registreer u op ons forum (indien nog niet gedaan) en plaats de MalwareBytes & Combofix log in ons Vraag & Antwoord forum. Wij kunnen u helpen om te zien of u computer nog besmet is het een van de ukash varianten.
4. Scan u computer nogmaals met ESET online virusscan om de laatste restjes te verwijderen.

OPLOSSING 2 (ALS VEILIGE MODUS NIET MEER WERKT) 
1. Download Windows Offline Defender en maak een startup cd/dvd of usb stick. (zie hier hoe je een startup disk maakt en meer..)
2. Start daarna de pc op met de Windows Offline Defender disk
3. Scan u computer op malware met de Windows Offline Defender software.
4. Scan daarna u computer met MalwareBytes AntiMalware om het Cybercrime virus te verwijderen of te detecteren.
5. Scan nogmaals met ComboFix! om deze malware nog dieper te detecteren en te verwijderen. (instructies vind u hier)
6. Registreer u op ons forum (indien nog niet gedaan) en plaats de MalwareBytes & Combofix log in ons Vraag & Antwoord forum. Wij kunnen u helpen om te zien of u computer nog besmet is het een van de ukash varianten.
7. Scan u computer nogmaals met ESET online virusscan om de laatste restjes te verwijderen.

Hoe is het mogelijk dat dit virus op mijn pc terecht is gekomen ?
Op dit moment word er veelvuldig misbruik gemaakt van een grote bug in internet explorer en java. Deze tweetal bugs worden door cybercriminelen misbruikt om via een website of link malware te installeren op u computer. Als u computer niet helemaal up-to-date is met de laatste windows en java patches dan is het mogelijk dat u op deze manier besmet bent geraakt. Het is ook algemeen bekend dat u niet moet klikken op links die u niet vertrouwd en bijvoorbeeld toeverzonden krijgt per mail. 
Om u computer te checken op de laatste patches van windows kijkt u op www.windowsupdate.com en voor java raden wij u aan de laatste java update te installeren. Heeft u nog geen virusscanner, download dan een gratis virusscanner om de kans te verkleinen dat u besmet raakt met een nieuwe variant van dit of een ander virus.

Help andere mensen, dit virus verspreid zich snel!

Als deze oplossingen u hebben geholpen, help dan ook andere mensen. Dit kunt u doen door onze link te delen op andere internet sites te twitteren, of te delen op facebook. Steeds meer mensen raken besmet met virus, en het is relatief makkelijk te verwijderen. Helaas verdienen cybercriminelen ontzettend veel geld met deze ransomware. Teveel mensen betalen ervoor om hun computer vrij te krijgen van deze ransomware, helaas word het virus dan niet verwijderd maar simpelweg uitgeschakeld. Na een maand of wat krijgt u weer een melding en word verzocht weer te betalen. Laat u niet foppen en betaal nooit voor de ransomware, en help andere mensen.

Heeft u aanvullende vragen, of bent u niet zeker of het virus is verwijderd van u computer ?

Als u niet zeker bent of het virus is verwijderd van u computer, of heeft u aanvullende vragen over u computer dan kunt u een account aanmaken op onze website. Dit is gratis en wij helpen u graag verder met u computerprobleem. In ons vraag & antwoord forum kunt u dan een bericht aanmaken en deze word in behandeling genomen door ons team van Computer Experts. Wij streven ernaar om probleem zo snel mogelijk en natuurlijk gratis op te lossen. Maak nu een account aan op onze website

Geen opmerkingen:

Een reactie posten